Vaření 1. díl – Ovocné svačiny a nápoje
16.03.2021
Housenky
Ingredience: hroznové víno, borůvky, rajčata, hřebíček na oči, špejle s hrotem
Postup: napichujeme ovoce na špejli, oči můžeme vytvořit zapíchnutím hřebíčků do "hlavičky"
Jezevčík
Ingredience : banán, borůvky, hroznové víno
Postup:
- banán rozkrojíme podélně, jednu polovinu položíme na talíř a z druhé poloviny vyřežeme hlavu, nohy, ocas
- kost je vyřezaná z jablka
- ozdobíme borůvkami, hroznovým vínem nebo jiným ovocem
Palma
Ingredience: banán, mandarinka, borůvky, kiwi
Postup:
- banán podélně rozkrojíme, nakrájíme na plátky, vytvarujeme kmen palmy
- kiwi rozkrájíme také na plátky a rozpůlíme na dvě poloviny
- písek vytvoříme z měsíčků mandarinky, padající kokosy z borůvek
Jablková lízátka
Ingredience: jablko, špejle s hrotem
Postup: krájíme jablko na silnější plátky a napichujeme na špejli
Osvěžující voda
Ingredience:
- citrón a rýmovník,
- použít můžete i jiné druhy ovoce a zeleniny, třeba okurku, pomeranč, mandarinku, limetku
- bylinky mátu, meduňku, sedmikrásku a jiné
Postup:
- citrón oloupeme a nakrájíme na plátky, bylinky omyjeme a vše přidáme do nádoby s vodou
- vytlačíme trochu šťávy z citrónu a bylin míchadlem
- vše dobře promícháme
- Vaření 1. díl – Ovocné svačiny a nápoje
- Vaření 2. díl – Zeleninový salát a pomazánky
- Vaření 3. díl – Zdravé pomazánky z tofu a tvarohu