Vaření 1. díl – Ovocné svačiny a nápoje

16.03.2021

Housenky

Ingredience: hroznové víno, borůvky, rajčata, hřebíček na oči, špejle s hrotem
Postup: napichujeme ovoce na špejli, oči můžeme vytvořit zapíchnutím hřebíčků do "hlavičky"


Jezevčík

Ingredience : banán, borůvky, hroznové víno
Postup: 

  • banán rozkrojíme podélně, jednu polovinu položíme na talíř a z druhé poloviny vyřežeme hlavu, nohy, ocas
  • kost je vyřezaná z jablka
  • ozdobíme borůvkami, hroznovým vínem nebo jiným ovocem

Palma 

Ingredience: banán, mandarinka, borůvky, kiwi
Postup: 

  • banán podélně rozkrojíme,  nakrájíme na plátky, vytvarujeme kmen palmy
  • kiwi rozkrájíme také na plátky a  rozpůlíme na dvě poloviny
  • písek vytvoříme z měsíčků mandarinky, padající kokosy z borůvek

Jablková lízátka

Ingredience: jablko, špejle s hrotem
Postup: krájíme jablko na silnější plátky a napichujeme na špejli


Osvěžující voda

Ingredience: 

  • citrón a rýmovník, 
  • použít můžete i jiné druhy ovoce a zeleniny, třeba okurku, pomeranč, mandarinku, limetku
  • bylinky mátu, meduňku, sedmikrásku a jiné

Postup: 

  • citrón oloupeme a nakrájíme na plátky, bylinky omyjeme a vše přidáme do nádoby s vodou
  • vytlačíme trochu šťávy z citrónu a bylin míchadlem
  • vše dobře promícháme